Людям з порушення зору Звичайна версія

Оголошення про припинення ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» як юридичної особи та завершення виплат вкладникам

15.05.2020

Відповідно до приписів частини 3 статті 53 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) 13 травня 2020 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) внесено запис №10681110017030530  про проведення державної реєстрації припинення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ЮНІСОН» (далі - ПАТ «БАНК «ЮНІСОН»)  як юридичної особи, а, отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим.

Відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними, і повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) як ліквідатора ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» припинено.

Водночас, інформуємо, що документи до державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» як юридичної особи в ЄДР подано уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» 13 травня 2020 року. Відповідно до частини сьомої статті 26 Закону Фонд завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подання документів для внесення до ЄДР запису про ліквідацію банку як юридичної особи. Таким чином, виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» завершено. У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ «БАНК «ЮНІСОН» отримано 118,5 млн грн, що становить 99,6% від загальної гарантованої суми.

Довідкова інформація за телефонами «Гарячої лінії» Фонду: 

  • 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 
  • (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку).